Tirsdag d. 9. november 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Lars Ringholm
Gratis adgang
Danmark i 50'erne - mellem krig og velfærd

1950’erne er beretningen om et Danmark, der skulle finde sin nye plads i Europa. Et årti, hvor gamle normer og sædvaner kom under voldsomt pres. Hvor rock’n-roll, tyggegummi og Coca-Cola fristede de unge. Hvor Morten Korch-filmene mindede forældrene om dengang, før verden gik af lave.

Danmark sad lidt fast i 1950’erne. Besættelsestiden var overstået men det kneb med at komme videre, for økonomien ville ikke komme rigtig i gang trods Marshall-hjælp og nye traktorer. Men det var tydeligt, at noget var på vej. For efter 2. Verdenskrig var det USA der dominerede og amerikanerne kendte kun til en vej - og det var vejen frem.

Danmark fik kvindelig tronfølge og tre markante statsministre bidrog på hver sin måde til, at Danmark skulle blive rustet til 1960’erne og det største velfærdsboom nogensinde.

Så der er nok at fortælle om, når Lars Ringholm kommer til menighedshuset denne aften.

Kom og hør det hele – eller få genopfrisket gamle minder.

Det foregår i menighedshuset – og der er gratis kaffe og kage.